Marca: Real Madrid moet Havertz-transfer in de ijskast zetten

Marca: Real Madrid moet Havertz-transfer in de ijskast zetten

31 mei 2020 – Bayer Leverkusen-uitblinker Kai Havertz (20) was hard op weg naar Real Madrid, maar die transfer moet voorlopig de ijskast in. De Koninklijke heeft door de coronacrisis niet meer de financiële middelen om de deal deze zomer snel af te ronden. De captain van Peter Bosz is een van de meest gewilde talenten op de transfermarkt deze zomer.Dat schrijft Marca althans. Samen met Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes) was Havertz topdoelwit van Real Madrid in de zomer. Real Madrid wil vooral Havertz nog graag halen, maar op korte termijn zal dat niet gebeuren. Het persoonlijke akkoord dat er al bijna zou liggen met de spelmaker, doet daar niets aan af.

Real Madrid zal vooral eerst de dure spelers moeten lozen. Gareth Bale en James Rodríguez – zij staan al langer op de nominatie om te vertrekken – mogen weg en die boodschap hebben Mariano Díaz, Lucas Vázquez, Álvaro Odriozola en Nacho Fernández ook te horen gekregen. Door hen moet er ruimte komen voor een vernieuwing, al zal die vermoedelijk nog wel even duren.

Lees ook: Bosz over Havertz: "Dat wordt een transfer van 100 miljoen"

Camavinga zou overigens zelf nog altijd oren hebben naar Madrid en zijn ja-woord hebben gegeven aan de Spaanse topclub, maar volgens voorzitter Nicolas Holveck kan de Franse club hem binnenboord houden omdat ze nog niet willen meewerken aan een vertrek en hij een doorlopend contract heeft. Te meer omdat de club zich heeft geplaatst voor de voorronde van de Champions League, zo vertelt Holveck tegenover de Franse media. "We verwachten dat hij zich nog een jaar bij ons ontwikkelt", aldus de Franse preses.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 11 juli 2020

  2. vrijdag 10 juli 2020