Gasperini had coronavirus tijdens CL-duel met Valencia

Gasperini had coronavirus tijdens CL-duel met Valencia

31 mei 2020 – Atalanta Bergamo-coach Gian Piero Gasperini had op de dag van de Champions League-wedstrijd tegen Valencia in maart het coronavirus onder de leden. De oefenmeester voelde zich ziek, maar had geen koorts en werd daarom niet getest op het virus. De dagen daarna werd het overigens nog een stuk erger. "Ik was niets waard en dacht echt een de dood", zei de 62-jarige trainer. Dat vertelt hij in een groot interview in La Gazetto dello Sport. Het betrof de return in Valencia, waar Atalanta Bergamo met 3-4 won. "Als je naar de foto's kijkt, zag ik er niet goed uit op de bank. Dat was 10 maart. Ik voelde me de dag voor de wedstrijd in Valencia ziek en op de middag van de wedstrijd voelde ik me nog erger", herinnert de oefenmeester van Atalanta Bergamo. "De twee nachten daarna sliep ik niet goed. Ik had geen koorts, maar ik had het gevoel dat ik dat wel had."

Omdat bij Gasperini koorts nooit werd vastgesteld, werd hij lang niet getest op het coronavirus. Wel raakte hij zijn smaak helemaal kwijt, wat eveneens een van de tekenen van het coronavirus zou zijn. Recent kwam uit de test dat Gasperini besmet is geweest met het coronavirus. "Het zal jaren duren om echt te begrijpen wat er is gebeurd, want Bergamo was het centrum van de tragedie. Elke keer als ik erover nadenk, voelt dit zo absurd: het hoogtepunt van sportvreugde viel samen met de diepe wanhoop naar Bergamo."

Lees ookDuel Atalanta - Valencia was rampzalig voor verspreiding corona

De onderlinge duels in de Champions League droegen bovendien bij aan de verspreiding. Het duel was een reden dat de Italiaanse regio Lombardije een brandhaard bleek. Ook bij opponent Valencia raakten spelers en 35 stafleden besmet en werd het virus meegenomen naar Spanje. In de sinaasappelstad ziet men het duel in Milaan overigens als een van de grote katalysators voor de verspreiding aldaar. Bij Atalanta raakten ook diverse spelers besmet. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020