Bogarde genoot volop van debuut bij Hoffenheim

Bogarde genoot volop van debuut bij Hoffenheim

31 mei 2020 – Melayro Bogarde (op archiefbeeld namens Oranje) heeft zaterdag genoten van zijn debuut bij 1899 Hoffenheim. De verdediger kroonde zich onder Alfred Schreuder tot jongste Nederlander in de Bundesliga ooit en maakte volgens de oefenmeester een prima optreden tegen 1. FSV Mainz. "Ik maakte twee onnodige overtredingen", noteerde hijzelf wel twee kritische nooit.Dat vertelt hij tegenover de NOS. Daarvoor kreeg hij na dertien minuten ook al een gele kaart. "In de rust zei de scheidsrechter tegen de trainer: 'Als hij nog een overtreding maakt, krijgt-ie rood.' Daarom werd ik in de rust gewisseld. Maar trainer Schreuder nam me even apart en zei dat ik het voetballend en verdedigend gewoon goed had gedaan en zo moest doorgaan", aldus Bogarde, die als rechtsback stond opgesteld.

Lees ookSchreuder over debuut Bogarde (18): "Prima gedaan"

Van origine is het neefje van oud-profvoetballer Winston Bogarde echter een centrale verdediger. "Maar ik kom net kijken en ik speel overal waar de trainer mij nodig heeft", aldus Bogarde. Volgens Schreuder was Bogarde voor een plek in het centrum fysiek gezien nog niet sterk genoeg in de Bundesliga.

Ondanks dat hij maar een helft speelde, genoot hij met volle teugen en hoopt hij snel op een vervolg. Hij kreeg in elk geval een hoop berichtjes na zijn debuut. "Het mooiste berichtje was van mijn ouders, ze keken de wedstrijd samen. 'We zijn supertrots op je. Je hebt er hard voor gewerkt, geniet ervan', stuurden ze. Echt heel mooi."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020