Vierde testronde Premier League levert topresultaten op

Vierde testronde Premier League levert topresultaten op

30 mei 2020 – Het is zaterdag een dag vol goed nieuws voor de Premier League. Eerder vandaag werd al bekend dat de overheid goedkeuring heeft verleend aan het hervatten van de competitie in juni en het is ook bekend geworden dat er geen positieve tests zijn afgelegd.De Premier League heeft kenbaar gemaakt dat de vierde testronde geen positieve tests heeft opgeleverd. Er werden op donderdag en vrijdag 1130 tests afgenomen bij de clubs en al die tests vielen negatief uit. Per club zijn er ongeveer zestig verschillende mensen getest op het coronavirus en iedereen heeft negatief getest. In de eerste drie rondes van het testen werden er nog 12 positieve tests afgelegd over een totaal van 2700 tests.

Eerder vandaag werd bekend dat de overheid akkoord gaat met het hervatten van de competitie. Dat betekent dat de hervatting van de Premier League op 17 juni doorgang kan vinden. De bal in de Engelse competitie gaat op woensdag 17 juni weer rollen. Dan worden de laatste twee wedstrijden van speelronde 29 gespeeld: Manchester City - Arsenal en Aston Villa - Sheffield United. In het daaropvolgende weekend staat een volledige speelronde op het programma.

Woensdag stemden de Premier League-clubs unaniem voor het trainingen zonder beperkingen. De clubs trainden alweer een tijdje, maar deden dat in kleine groepjes en met voldoende onderlinge afstand. Fysiek contact tussen spelers is weer toegestaan, zoals bij tackles, maar onnodig fysiek contact moet zoveel mogelijk worden vermeden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 11 juli 2020

  2. vrijdag 10 juli 2020