Winston Bogarde trots op Melayro: "Stoïcijnse jongen"

Winston Bogarde trots op Melayro: "Stoïcijnse jongen"

30 mei 2020 – Winston Bogarde zat zaterdag gespannen voor de televisie, omdat zijn neefje Melayro in de basis begon bij 1899 Hoffenheim tegen FSV Mainz (0-1). Hij maakte zijn debuut en werd de jongste Nederlander ooit in de Bundesliga. Oom Winston, die zelf kan terugkijken op een prachtige loopbaan, is blij voor zijn neefje."Ik ben absoluut trots", zegt Bogarde tegen De Telegraaf. "Het feit dat hij nu de jongste Nederlandse debutant in de Bundesliga is, vind ik voor Melayro fantastisch, maar verder niet zo belangrijk", zegt de oud-international. "Het gaat erom dat dit een motivatie is om verdere stappen te maken. Hij moet proberen dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en volgend seizoen of het jaar daarna een vaste kracht worden."

De assistent van Erik ten Hag bij Ajax hoopt dat zijn neefje het hoofd koel weet te houden. "De buitenwacht zal proberen een bepaalde druk op hem te leggen, maar Melayro is een heel stoïcijnse jongen. Hij moet niet naar zijn oom of diens carrière kijken. Zijn streven moet zijn het hoogst haalbare te bereiken. Hopelijk krijgt hij een heel mooie en lange loopbaan en is hij in staat om uiteindelijk prijzen te winnen."

Bogarde vindt het positief dat Melayro speelt onder trainer Alfred Schreuder, die hem overigens wel in de rust wisselde. "Onder diens vleugels zit Melayro goed. Alfred is een coach die het aandurft om jonge spelers een kans te geven en een herkenbare voetbalvisie heeft. Melayro is een goede verdediger en supersterk aan de bal, dus dat is een goede match."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 11 juli 2020

  2. vrijdag 10 juli 2020