Boussatta: "Ajax heeft makkelijk praten met hun miljoenen"

Boussatta: "Ajax heeft makkelijk praten met hun miljoenen"

30 mei 2020 – Dries Boussatta steunt zijn oude club AZ. Van de Alkmaarders werd deze week bekend dat zij via de UEFA de eerste plek probeerden op te eisen. Het zorgde voor verbaasde reacties, onder andere vanuit Ajax. "Het stuit mij tegen de borst hoe de mensen bij AZ nu worden neergezet", aldus Boussatta."Het is eenrichtingsverkeer. Ik had hetzelfde gedaan als ondernemer", vertelt Boussatta in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Ajax heeft makkelijk praten met hun miljoenen. Max Huiberts (directeur voetbalzaken, red) en Robert Eenhoorn (algemeen directeur, red) zijn altijd positief in het nieuws. Dat zijn geen domme jongens. Ik denk dat ze er vanaf dag één mee bezig zijn geweest. Zo van: 'we leggen ons hier niet bij neer'."

Lees ook: Van der Sar reageert op manoeuvre AZ: "We zijn hierdoor verrast"

AZ liet na het nieuws dat Quote bracht verder niets horen. Boussatta durft wel zijn hand in het vuur te steken voor Eenhoorn. "Misschien is het wel informatie die ze niet willen delen. Ik zou dezelfde tactiek hanteren. Het land is te klein als het andersom was geweest. En dat terwijl er een herenakkoord is en dat ze bij Ajax ondertussen de jeugdopleiding van AZ plunderen. Er wordt nu gewoon te veel op de AZ-directie gericht. Laten we wachten totdat Robert zijn mond hierover opentrekt. Heeft hij het verkeerd gedaan, dan zeg ik ook: 'haal de kettingzaag maar tevoorschijn'."

Boussatta's voormalig ploeggenoot Barry van Galen haalde wel uit naar AZ. "Het is wel je werkgever jarenlang geweest, Van Galen. Daar heb je jarenlang van gevreten. Dat je er iets van gaat vinden is één. Kijk, als voetballer was Barry fantastisch. Maar ik vind dit goedkoop scoren. Hij is vorig jaar op non-actief gezet bij AZ. Dit neigt naar rancune. Weet je, hij kan er iets van vinden, maar ik vind dit niet netjes."

Lees meer: Van Galen snapt keuze AZ niet: "Dit past niet bij de club"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020