De Gier vertrokken bij Go Ahead: "Op meer krediet gerekend"

De Gier vertrokken bij Go Ahead: "Op meer krediet gerekend"

30 mei 2020 – Jack de Gier had zich meer voorgesteld van zijn klus als trainer van Go Ahead Eagles. De wegen van beide partijen scheiden al na één seizoen. "Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet", erkent de scheidende coach.De Gier was deze week voor het laatst op de club. De maanden ervoor voelde hij steeds de twijfel en de kritiek vanuit de clubleiding. "Ik ben niet rancuneus, wel teleurgesteld", zegt De Gier tegen De Stentor. "Een echte klik heb ik nooit gehad met Alex Kroes (grootaandeelhouder, red.) en Paul Bosvelt (technisch manager). Ik ben een gevoelsmens en heb binnen Go Ahead bewust mijn eigen weg gekozen."

Na een evaluatie in oktober voelde De Gier al dat het de verkeerde kant op ging. "Dat werd in de maanden daarna alleen maar versterkt, terwijl je hoopt dat die goede resultaten je helpen. De winst op FC Twente in de KNVB-beker, IJsselmeervogels daarna. Ik was getergd. Elke wedstrijd opnieuw wilde ik de leiding laten zien wat we in onze mars hadden. In januari hadden we een goede maand in de zware reeks tegen NAC, Den Bosch en Almere City, maar het was niet genoeg. Ik had op wat meer krediet gerekend…"

Lees ook: Go Ahead strikt Van Wonderen als opvolger van De Gier

Een nieuwe club heeft De Gier nog niet. Wel hebben clubs interesse getoond. "Ik sta voor alles open, maar ik wil graag aan het werk. Hoe het seizoen nu is afgelopen frustreert enorm. Ik ben ervan overtuigd dat we alsnog tot iets moois konden komen in de play-offs. Nu eindigt het dubbel teleurstellend. Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet, al kan ik iedereen in de ogen kijken hier. Ik ben oprecht dankbaar dat Go Ahead me deze kans heeft gegeven na mijn ontslag bij NEC en verlaat Deventer met de borst vooruit."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020