"Schreuder kon ook naar Leipzig als assistent van Nagelsmann"

"Schreuder kon ook naar Leipzig als assistent van Nagelsmann"

30 mei 2020 – Alfred Schreuder staat er goed op in Duitsland. De huidige trainer van Hoffenheim had dit seizoen ook voor RB Leipzig kunnen werken. "Alfred kon ook naar RB Leipzig, waar hij assistent van Nagelsmann had kunnen worden", weet Huub Stevens.Nagelsmann en Stevens zijn de trainers die Schreuder assisteerde in zijn eerste periode bij Hoffenheim. Na anderhalf jaar Ajax als rechterhand van Erik ten Hag wilde Schreuder weer op eigen benen staan. "Hoffenheim was voor hem bekend terrein en daar lag een uitdaging als eindverantwoordelijke, al kwam hij niet bepaald in een gespreid bedje terecht", zegt Stevens tegen de NOS.

Afgelopen zomer raakte Hoffenheim belangrijke spelers als Kemir Demirbay, Nadiem Amiri, Nico Schulz en Joelinton kwijt. De gevolgen zijn merkbaar. Hoffenheim speelt een wisselvallig seizoen. Desalniettemin blijft een ticket voor de Europa League in zicht voor Schreuder. "Als Alfred Europees voetbal haalt met Hoffenheim, dan is dat wel een compliment waard. Hij doet het hartstikke goed."

Hoffenheim speelt zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Mainz. Afgelopen woensdag boekte de ploeg van Schreuder tegen FC Köln (3-1) voor het eerst sinds februari weer een overwinning.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020