'PSG smijt als eerste met geld in coronatijd: Icardi blijft'

'PSG smijt als eerste met geld in coronatijd: Icardi blijft'

29 mei 2020 – Paris Saint-Germain gaat de eerste Europese topclub worden met een miljoenentransfer in de coronacrisis. De Franse topclub heeft een akkoord gesloten met Internazionale over de permanente transfer van Mauro Icardi. Anders dan de koopclausule in de huurovereenkomst wordt er geen zeventig, maar vijftig miljoen euro betaald, met nog zeven miljoen euro aan mogelijke bonussen. Zaterdag wordt de officiële aankondiging zelfs al verwacht.Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano en het wordt ook gemeld door Sky Sports. Icardi werd dit seizoen al gehuurd van Internazionale voor een bedrag van vijf miljoen euro en voor in totaal zeventig miljoen euro kon hij blijvend worden overgenomen, maar dat bedrag is door de coronacrisis dus flink gedaald.

Icardi speelde in zijn huurperiode in Parijs 31 officiële wedstrijden, waarin hij twintig doelpunten maakte. Het vertrek is voor de Italiaanse club goed nieuws, aangezien hij daar uit de gratie was geraakt vanwege een conflict. Zijn aanvoerdersband werd afgenomen en toenmalig trainer Luciano Spalletti zette hem uit de selectie. In de voorbereiding op dit seizoen werd al gauw duidelijk dat Antonio Conte het probleemkind ook niet nodig had. Bovendien kan de Serie A-club het geld goed gebruiken in deze moeilijke tijden.

Eerder kwam de veelbesproken spits uit voor Sampdoria, dat heb in 2013 verkocht aan Inter. Bij die club groeide hij uit tot een absolute sterkhouder: in 219 wedstrijden scoorde hij maar liefst 124 doelpunten. Desondanks was een vertrek deze zomer onvermijdelijk geworden. Met Romelu Lukaku is er bovendien al een geschikte vervanger gevonden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020