Lyon stapt naar Ligue 1 en wil competitie alsnog hervatten

Lyon stapt naar Ligue 1 en wil competitie alsnog hervatten

29 mei 2020 – Olympique Lyon is in beroep gaan tegen het stopzetten van de Ligue 1. De Franse club heeft de voetbalbond gevraagd om de beslissing over de voetbalcompetitie te heroverwegen. Dat doet het in een open brief aan de Fédération Française de Football, de Franse voetbalbond (FFF). Dat laat Lyon vrijdagavond weten in een officiële verklaring. Op basis van de positieve berichtgeving in Frankrijk, waar het net als in Europa de goede kant op gaat met het coronavirus, hoopt Lyon dat de Ligue 1 toch nog wordt hervat, zoals in Spanje, Duitsland en Engeland ook werd besloten. 'De toestemming die aan professionele clubs is gegeven om de training vanaf 2 juni te hervatten, bevestigt dat het besluit om de competities te stoppen haastig, voorbarig en in strijd met de UEFA-aanbevelingen was', schrijft Lyon in de verklaring. De Ligue 1-club liet al vaker weten het niet eens te zijn met de beslissing, mede omdat zij overal naast grepen met de zevende plaats. Alle voorgaande pogingen en beroepen liepen echter op niets uit. 

Lees ook: Lyon overweegt schadevergoeding te eisen voor einde seizoen

'Olympique Lyon maakt zich zorgen over deze rampzalige beslissing voor het Franse profvoetbal', aldus Lyon, dat bovendien stelt dat Paris Saint-Germain en zijzelf een extra nadeel zullen hebben als de Champions League nog wel wordt hervat. In de concurrerende landen wordt het voetbal namelijk wel weer opgestart: OL-opponent Juventus gaat weer wedstrijden spelen. In elk geval hoopt Lyon vanaf 22 juni weer vriendschappelijk te mogen gaan spelen en hoopt stiekem nog op een herstart van de competitie.

'Lyon hoopt ook dat de Ligue 1 haar beslissing zal heroverwegen. Dit is in het belang van alle Franse clubs en niet alleen Olympique Lyon', aldus de club, die oppert om het seizoen eventueel af te ronden via de play-offs. Dat scenario werd overigens eerder ook al voorgesteld. Volgens Lyon zou dat ook volgens de wensen van de UEFA zijn.

Lyon heeft gedacht aan een schadevergoeding vanwege het stoppen van het seizoen, omdat het nu overal naast grijpt. Het kan overigens – ook als de Ligue 1 niet meer wordt hervat – nog wel Europa in: via de Coupe de la Ligue en de Champions League kan het nog een Europees ticket pakken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020