Bosz' Leverkusen herstelt zich door recordgoal Havertz

Bosz' Leverkusen herstelt zich door recordgoal Havertz

29 mei 2020 – Bayer Leverkusen heeft zich vrijdagavond goed hersteld van de forse nederlaag midweeks tegen VfL Wolfsburg. Op bezoek bij SC Freiburg was de ploeg van Peter Bosz heer en meester, al creëerde het weinig grote kansen. Dankzij een recordtreffer van Kai Havertz – die even daarna geblesseerd uitviel – stijgt die Werkself in elk geval voor even weer naar de derde plaats in de Bundesliga: 0-1.De uitstekende vorm van Bayer Leverkusen in 2020 en ook na de coronastop kreeg dinsdagavond een enorme tik tegen VfL Wolfsburg, dat afgetekend en volledig terecht won van de ploeg van Bosz (1-4). De coach had zes aanpassingen gedaan in zijn elftal en plaatsgemaakt voor Daley Sinkgraven: met de Nederlander in de ploeg was Bayer heer en meester voor de pauze, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Het kreeg geen schoten tussen de palen dat lukte de thuisploeg bijna wel. Vlak voor rust werd Lucas Höler opeens weggestuurd, maar oog-in-oog met doelman Lucas Hradecky schoot hij rakelings voorlangs.

Bayer ontsnapte, maar veranderde desondanks haar speelwijze na de pauze niet. Dat Havertz tien minuten na de pauze met enig fortuin op fraaie wijze de 0-1 binnenschoot, hielp de ploeg van Bosz enorm. Het enige schot op doel van Bayer (tegenover één van SC Freiburg vlak voor het einde) in de hele wedstrijd leverde een opening op in het duel. Het verdedigende Freiburg moest meer risico gaan nemen, waardoor er iets meer ruimte kwam op het veld.

Voor Havertz was het bovendien een recordtreffer: hij schreef er een bijzonder record mee op zijn naam. Het betekende zijn 35ste doelpunt voor zijn 21ste verjaardag, die hij op 11 juni 2020 viert. Daarmee staat hij boven onder anderen Uli Hoeness, Dieter Müller en Klaus Fischer, die hij vrijdagavond passeerde. Voor zijn verjaardag speelt Havertz bovendien nog tegen Bayern München volgende week zaterdag, waarmee hij zijn record kan aanscherpen.

Toch is het de vraag of het megatalent van de partij zal zijn bij de topper in de Bundesliga. Niet lang na zijn doelpunt viel hij namelijk uit na een ongelukkig duel bij de zijlijn. Zonder hem trok Leverkusen de zege wel over de streep en kan het rustig toezien hoe concurrenten RB Leipzig (1. FC Köln) en Borussia Mönchengladbach (1. FC Union Berlin) tot hetzelfde resultaat moeten komen. Voor SC Freiburg zet de vrije val in Duitsland voorlopig door. 

 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020