'Champions League-finale mogelijk toch niet in Istanbul'

'Champions League-finale mogelijk toch niet in Istanbul'

29 mei 2020 – De Champions League-finale wordt mogelijk verplaatst uit Istanbul. De eindstrijd van het miljardenbal zal mogelijk op een nieuwe locatie gehouden worden, in plaats van in het Ataturk Olympisch Stadion. De Turken zouden het niet meer zien zitten om een finale achter gesloten deuren te organiseren, mede omdat de stad nog overhoop ligt en het project al veel geld kostte. Op 17 juni moet er meer duidelijkheid komen.Dat schrijft The New York Times althans. De UEFA zou na het bericht van Turkije overwegen om een nieuwe locatie te zoeken voor de finale. De UEFA zal volgende week verdere gesprekken voeren met Turkse functionarissen om een definitief akkoord te sluiten over de verplaatsing van het evenement, zo schrijft het medium. Istanbul kan worden gekozen om een finale in een later jaar te organiseren.

De verwachting is dat de UEFA een land kiest waar de quarantainewetten iets soepeler zijn en waar de nationale competitie ook zal zijn hervat. Dat zou het makkelijker worden om een finale te organiseren. Overigens gaat de nationale competitie in Turkije op 12 juni ook weer worden hervat.

Lissabon zou een van de locaties zijn die de UEFA op het oog heeft, al is er een knoop nog niet doorgehakt. De Europa League-finale in Gdansk gaat volgens NYT wel door op de geplande locatie.

Lees ook: UEFA denkt aan 'compacte' hervatting Champions League

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020