Bergwijn over transfer: "Voor alle partijen goed geweest"

Bergwijn over transfer: "Voor alle partijen goed geweest"

29 mei 2020 – Steven Bergwijn denkt dat hij op het goede moment is vertrokken bij PSV afgelopen winter. Hoewel er veel kritiek was op de timing van de transfer van de aanvaller, die Eindhoven achter zich liet in een absolute crisistijd, kijkt hij er positief op terug. "Het is voor alle partijen goed geweest", vertelt Bergwijn over zijn overgang in de winterstop naar Tottenham Hotspur.Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Het ging met PSV toen niet goed en ik had het idee dat alles in de dagen rond de transfer op mij werd afgeschoven. Dat gevoel hield ik er in ieder geval aan over", herinnert hij. "Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft in de media wat gestookt, maar hij heeft zelf inmiddels ook aangegeven dat ze maar wat blij moeten zijn met die deal. De andere mensen bij de club, zoals John de Jong en Peter Fossen, hebben het overigens heel netjes opgelost destijds."

Bergwijn koestert dan ook geen wrok tegen zijn oude club. "Ik vind dat ik mezelf recht in de spiegel kan aankijken en dat ik me aan alle afspraken heb gehouden", aldus Bergwijn. "Mijn zaakwaarnemers en ik hebben aardig wat te verduren gehad. Alsof we geld kwamen stelen! Nee, we kwamen juist 32 miljoen euro 'brengen'." Bergwijn zag bovendien af van een percentage van de transfersom, wat een bedrag van enkele miljoenen zou zijn geweest.

Lees ook: Bergwijn: "Ik hoop dat PSV-leiding het ware verhaal gaat vertellen"

Bergwijn is bij Tottenham Hotspur inmiddels weer helemaal hersteld van zijn enkelblessure en is inzetbaar voor de Premier League-club. Hij hoopt dan ook op speelminuten bij de hervatting van de Premier League. "Voor mij is het doel duidelijk, namelijk Champions League-voetbal veiligstellen. Terugkijken heb ik nu genoeg gedaan. We moeten verder. Het wordt tijd om meer van zulke momenten, zoals de goal tegen Manchester City, te creëren." Momenteel staat de Spurs op de achtste plaats in de Premier League. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020