'Memphis fit voor hervatten groepstraining bij Lyon'

'Memphis fit voor hervatten groepstraining bij Lyon'

29 mei 2020 – Memphis Depay is inmiddels fit genoeg om de groepstraining van Olympique Lyon te hervatten. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer men in de Ligue 1 weer losgaat voor het volgende seizoen, zou de aanvaller weer kunnen aansluiten bij de eerste selectie van de Franse topclub.Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant zou de groepstraining mogelijk op 8 juni deels worden hervat en dat zou voor Memphis niet te vroeg komen. In december schreurde hij zijn kruisband af en hij revalideerde heel snel met het EK 2020 als doelstelling, maar het eindtoernooi is door de coronacrisis verschoven.

Lees ook: Memphis verschuift doel: "Hij hoopt op CL en Franse bekerfinale"

Ook bondscoach Ronald Koeman dacht dat Memphis het EK, dat voor Oranje op 16 juni zou beginnen, had gehaald als het wél doorgegaan was. "Heel veel mensen hadden hun bedenkingen, maar hij was zo gefocust", zei de keuzeheer recent. Memphis kan dit seizoen nog in actie komen voor de Lyon: die ploeg heeft nog een bekerfinale voor de boeg en mogelijk hun deel in het Champions League. Door de Ligue 1 is wel een streep gezet.

Wanneer de Coupe de la Ligue-finale tegen Paris Saint-Germain staat gepland, is nog niet bekend. Anders dan in Nederland werd dat duel nog niet geschrapt, ondanks dat de Ligue 1 is stilgelegd. Een startdatum van de Champions League is eveneens nog onbekend.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020