Vitesse moet volle huur blijven betalen: rechtszaak verloren

Vitesse moet volle huur blijven betalen: rechtszaak verloren

29 mei 2020 – Slecht nieuws voor Vitesse: het heeft de rechtszaak tegen stadion GelreDome verloren. De Arnhemmers hoopten een fikse huurkorting af te dwingen bij de rechter, maar die is afgewezen vanwege een gebrek aan onderbouwing. Dat brengt de club financieel in een moeilijke situatie.Dat is de uitspraak die de rechter vrijdag al deed, omdat het maandag 1 juni is en er dan een nieuwe maand aanbreekt. Dan moet het volledige bedrag aan huur worden betaald en ook draait Vitesse op voor de kosten van het kortgeding. De rechter vond dat de Arnhemmers de financiële schade te slecht heeft onderbouwd en daarom het gelijk niet aan haar zijde krijgt.

Lees ook: "Als niets wordt gedaan aan de huur, overleeft Vitesse dat niet"

Als Vitesse heel komend seizoen zonder fans moet voetballen, loopt het verlies op tot zo'n zeven miljoen euro en ongeveer de helft als het 'slechts' de rest van dit kalenderjaar is. Een deel kan worden bezuinigd op de werkvloer, maar ook een deel moet uit het stadion komen. Daardoor hoopte Vitesse op coulance bij stadioneigenaar Michael van de Kuit. Die wees echter op de aanwezigheid van eigenaar Valeri Oyf, die volgens hem genoeg geld heeft om te betalen.

Daarvoor ligt er ook een garantstelling tot 2022 op tafel, maar volgens de ochtendkrant zou de Rus aansturen op een breuk met de Arnhemmers. Dat zou dubbel slecht nieuws betekenen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020