Gemeente stelt 10 miljoen beschikbaar voor AZ-stadion

29 mei 2020, 13:14   Bijgewerkt: 29 mei 2020, 14:40

AZ heeft van de Gemeente Alkmaar goed nieuws gekregen. De club meldt dat de gemeente tien miljoen euro beschikbaar stelt voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. De gemeente doet dit in de vorm van een lening of een garantie. AZ kondigde vorige week vrijdag al aan dat de club een akkoord heeft bereikt met de aannemer over de bouw van het dak.

'Het college van B&W hecht veel waarde aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. Daarnaast onderkent de gemeente de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen', valt te lezen in de verklaring van AZ. 'Voor het college voldoende reden om het verzoek van AZ voor een lening of een garantie van tien miljoen euro voor het nieuwe dak van het stadion aan de gemeenteraad voor te leggen.'

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ weet hoe belangrijk dat is. "Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil ondersteunen", reageert hij. "Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden. De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen