Mauro Júnior gaat na vreemd Heracles-vertrek voor kans bij PSV

Mauro Júnior gaat na vreemd Heracles-vertrek voor kans bij PSV

29 mei 2020 – Bij Heracles Almelo was Mauro Júnior bezig aan een prima seizoen, totdat het coronavirus roet in het eten gooide. De Braziliaanse middenvelder heeft zijn laatste duel voor Heracles zodoende gespeeld en werkte deze week ook zijn laatste training bij de club af. Hij keert terug bij PSV, de club die hem verhuurde.Mauro was een vaste basisspeler in Heracles, maar heeft niet het afscheid gekregen waar hij op hoopte. "Ik vind het raar om weg te gaan uit Almelo, helemaal op deze manier. Toch is de verandering ook goed. Ik hou echt niet van trainen zonder doel en dat doen we al best lang", zegt de middenvelder tegen TC/Tubantia. Hij keert daardoor nu terug naar PSV. "Daar train ik nog tien dagen mee. Mijn droom is nog steeds om door te breken in Eindhoven."

In de Lichtstad brak hij tot dusver niet echt door, waardoor een verhuur aan Heracles een logische en goede keuze was. "Ik wilde bewijzen dat ik niet voor niets naar Nederland was gekomen. Ik denk dat het gelukt is, ik heb meer dan 25 duels gespeeld. Het is jammer dat de competitie stopte, anders waren dat er waarschijnlijk meer geweest. Niet dat het altijd makkelijk of goed was."

In Almelo heeft hij bovendien geleerd om opener te worden. "Ik zie de wereld om me heen beter. Bij Heracles zijn de lijntjes kort", zegt de middenvelder. "Je kunt makkelijk een praatje maken met de technisch directeur of directeur, je komt elkaar gewoon tegen op de gang. Bij PSV is de afstand veel groter. De fans komen hier ook dichterbij. In het begin sloot ik me af, wist ik niet hoe ik er mee om moest gaan. Dat kan ik nu beter."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020