Been is verbaasd: "Denk dat Dick not amused is over dit nieuws"

Been is verbaasd: "Denk dat Dick not amused is over dit nieuws"

29 mei 2020 – Deze week werd duidelijk dat Dirk Kuyt bij Feyenoord alvast wordt klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap. Komend seizoen staat Dick Advocaat nog voor de groep in Rotterdam-Zuid, maar mogelijk wordt de trainer na het voetbaljaar opgevolgd door Kuyt. Mario Been vindt de gang van zaken wat vreemd.

De afspraak om Kuyt hoofdtrainer te maken is in een eerder stadium al gemaakt, voor de komst van Frank Arnesen. "Maar ik sta daar ook achter. Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Phillip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst", sprak Arnesen deze week.

Been heeft bij FOX Sports zijn verbazing uitgesproken over het nieuws. "Het is eindelijk weer wat rustiger bij die club, nadat Dick is gekomen voor Jaap Stam. Feyenoord staat er weer goed voor, buiten het feit dat ze nu wel wat geld moeten inleveren door die corona nu, maar dat je nu al gaat roepen wat je over een jaar gaat doen vind ik dan weer gek", aldus Been. De oud-trainer van Feyenoord kent Advocaat goed. "Ik denk dat hij 'not amused' is over dit nieuws. Dit zorgt alleen maar voor onrust. Straks worden ze kampioen en moet Kuyt gewoon een jaar wachten. Dit brengt alleen maar onrust."

Lees ookKuyt wordt hoofdcoach, maar onduidelijk is nog wanneer

gerelateerd