Gün wil Turkse mediamagnaat naar Fortuna Sittard halen

29 mei 2020, 08:07   Bijgewerkt: 29 mei 2020, 08:59

Het is de intentie van Isitan Gün om Acun Ilicali mede-eigenaar van Fortuna Sittard te maken. Gün is momenteel zelf voorzitter en eigenaar van de Eredivisie-club, maar is dicht bij een akkoord met de Turkse mediamagnaat. Hij wil hem graag aan boord halen. De club heeft de KNVB inmiddels al op de hoogte gebracht van de plannen.

"Komende periode gaan we proberen nader tot elkaar te komen en de details uit te werken", zegt Gün, die nu 85 procent van de Fortuna-aandelen in zijn bezit heeft. "Het idee is dat hij mij vergezelt als partner in de club. Een soort mede-eigenaarschap." Ilicali verwierf bekendheid in Turkije door producent te zijn van succesvolle programma's als Deal or no Deal?, Got Talent, The Voice en Dancing with the Stars. Momenteel werkt Ilicali op een exotisch eiland aan de opnames van het Turkse Expeditie Robinson.

Dat bemoeilijkt volgens Gün de onderhandelingen over de gedeeltelijke overname van Fortuna. "Afhankelijk van de vliegmogelijkheden - al kan het ook via een videoverbinding - schat ik dat we er over tien dagen wel uit gaan komen. Definitief is het dan nog niet, omdat goedkeuring van de KNVB vereist is in het kader van transparantie. We hebben hierover al contact met de bond", vertelt hij aan de NOS. Maar wat wil de club met de Turkse mediamagnaat? "Met strategisch partnerschap bedoel ik dat hij ons professioneel vooruit helpt", zegt Gün. "Qua sponsordeals, commerciële mogelijkheden. Het idee is: we vormen een team en zorgen dat het werkt. Hij is een publiek figuur in Turkije en is in staat om sponsors en commerciële deals binnen te slepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen