Gisteren gemist: groen licht voor Serie A, HSV verliest kraker

Gisteren gemist: groen licht voor Serie A, HSV verliest kraker

29 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 28 mei. Koeman: afspraak met cardioloog werd door coronacrisis verzet
Ronald Koeman heeft donderdagavond bij talkshow Beau uitgebreid gesproken over zijn hartproblemen. De bondscoach van het Nederlands elftal werd begin mei met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar hij een hartkatheterisatie onderging. Het toeval wil dat Koeman eigenlijk in maart bij de cardioloog een afspraak had staan voor een check-up.

'Antalyaspor wil Botteghin, ook Turkse interesse voor Fer'
Eric Botteghin kan zijn loopbaan vervolgen in Turkije. De 32-jarige verdediger staat in de belangstelling van Antalyaspor, meldt Voetbal International. Ook vanuit Italië is er sluimerende interesse voor de routinier, die bij Feyenoord over een aflopend contract beschikt.

Drama voor Van Drongelen en Letschert in topwedstrijd
Rick van Drongelen en Timo Letschert hebben met Hamburger SV een pijnlijke nederlaag geleden tegen concurrent VfB Stuttgart. De club van de Nederlanders leidden halverwege de topper in de 2. Bundesliga nog met 0-2, maar gaven het in de tweede helft helemaal weg: 3-2. Het winnende doelpunt werd diep in blessuretijd gemaakt. Door de nederlaag raakt HSV de tweede plaats kwijt aan Stuttgart.

LASK Linz verliest koppositie na schenden corona-regels
Het niet naleven van de coronaregels heeft flinke gevolgen voor LASK Linz. De disciplinaire commissie van de Oostenrijkse bond heeft de club zes punten in mindering gebracht. Daardoor is LASK niet langer de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga. LASK zakt van de eerste naar de tweede plaats. De ploeg die AZ uitschakelde in de Europa League staat de koppositie af aan Red Bull Salzburg, dat drie punten meer heeft.

Serie A krijgt ook groen licht: Italiaanse competitie hervat 20 juni
Het wordt toch nog een drukke voetbalzomer. In Duitsland wordt weer gevoetbald, in Spanje en Engeland gaat de competitie binnenkort van start en ook in Italië rolt volgende maand de bal weer. De Italiaanse overheid heeft de Serie A groen licht gegeven om te hervatten. Op 20 juni zal de herstart van de competitie plaatsvinden, is donderdagavond duidelijk geworden.

'MVV hoopt clubloze Streppel te strikken als nieuwe trainer'
Jurgen Streppel is de beoogde nieuwe hoofdtrainer van MVV, zo verzekert De Limburger donderdagavond. De vijftigjarige coach moet in Maastricht de opvolger worden van Fuat Usta. Streppel zit sinds zijn vertrek bij Al Jazira in oktober vorig jaar zonder club.

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020