Koeman: afspraak met cardioloog verzet door corona

Koeman: afspraak met cardioloog verzet door corona

28 mei 2020 – Ronald Koeman heeft donderdagavond bij talkshow Beau uitgebreid gesproken over zijn hartproblemen. De bondscoach van het Nederlands elftal werd begin mei met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar hij een hartkatheterisatie onderging. Het toeval wil dat Koeman eigenlijk in maart bij de cardioloog een afspraak had staan voor een check-up.In de familie Koeman komen vaker hartproblemen voor, vertelt de bondscoach aan tafel bij Beau van Erven Dorens. Zijn vader, Martin Koeman, overleed in 2013 op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. "Daarom had ik een afspraak staan, maar die ging niet door vanwege de coronacrisis. Met de nodige gevolgen", aldus Koeman.

Een maand voordat Koeman alsnog bij de cardioloog zou langsgaan, ging het mis. Na een lange fietstocht voelde de trainer zich onwel. "Ik kwam kapot thuis en kreeg last op mijn borst, werd beroerd en heel wit. Mijn vrouw Bartina was gelukkig thuis. Er werd meteen 112 gebeld. Het ging snel. Ik kwam rond kwart voor vier thuis en half vijf lag ik in het ziekenhuis."

In het ziekenhuis werden de hartproblemen van Koeman met twee stents verholpen. Inmiddels voelt de coach zich weer helemaal fit. Hij zit wel aan de medicijnen en is drie keer per week met een fysiotherapeut in de weer. Zijn broer, Erwin Koeman, krijgt binnenkort ook een hartkatheterisatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020