Drama voor Van Drongelen en Letschert in topwedstrijd

28 mei 2020, 22:27

Rick van Drongelen en Timo Letschert hebben met Hamburger SV een pijnlijke nederlaag geleden tegen concurrent VfB Stuttgart. De club van de Nederlanders leidden halverwege de topper in de 2. Bundesliga nog met 0-2, maar gaven het in de tweede helft helemaal weg: 3-2. Het winnende doelpunt werd diep in blessuretijd gemaakt. Door de nederlaag raakt HSV de tweede plaats kwijt aan Stuttgart.

Het duel met Stuttgart was voor HSV de tweede topwedstrijd op rij. Zondag trad de ploeg van trainer Dieter Hecking aan tegen Arminia Bielefeld, koploper van de Duitse competitie. Die wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. In de Mercedes-Benz Arena van Stuttgart werd donderdag wel gescoord. Na een kwartier opende de van Bayer Leverkusen gehuurde Joel Pohjanpalo met een kopbal de score namens de bezoekers.

Het werd vlak voor rust nog mooier voor HSV. Een kopbal van Letschert eindigde op de hand van Stuttgart-verdediger Pascal Stenzel, waarna scheidsrechter Christian Dingert naar de strafschopstip wees. Aaron Hunt benutte het buitenkansje. In het eerste kwartier na rust gaf HSV de voorsprong vervolgens weg. Eerste kopte Wataru Endo de 1-2 tegen de touwen, daarna benutte Nicolás González een 'goedkope' strafschop.

HSV ging na de gelijkmaker op jacht naar een derde treffer, maar kreeg geen loon naar werken. De Noord-Duitse club kreeg in de slotfase zelfs het deksel op de neus. Nadat Stenzel met een vrije trap de paal had geraakt, maakte Gonzalo Castro in blessuretijd het winnende doelpunt. De middenvelder kroop voor Van Drongelen en tikte van dichtbij de 3-2 binnen.

De club van Van Drongelen en Letschert zakt door de nederlaag naar de derde plaats in de Duitse competitie. Koploper Arminia Bielefeld heeft zeven punten meer, nummer twee VfB Stuttgart twee punten. De nummers één en twee van de competitie promoveren direct naar de Bundesliga, terwijl de nummer drie de play-offs instroomt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen