Serie A krijgt ook groen licht: Italiaanse competitie hervat 20 juni

Serie A krijgt ook groen licht: Italiaanse competitie hervat 20 juni

28 mei 2020 – Het wordt toch nog een drukke voetbalzomer. In Duitsland wordt weer gevoetbald, in Spanje en Engeland gaat de competitie binnenkort van start en ook in Italië rolt volgende maand de bal weer. De Italiaanse overheid heeft de Serie A groen licht gegeven om te hervatten. Op 20 juni zal de herstart van de competitie plaatsvinden, is donderdagavond duidelijk geworden.Sportminister Vincenzo Spadafora bevestigde donderdag na een overleg met onder meer de Italiaanse voetbalbond en de voorzitters van de Serie A-clubs dat er vanaf 20 juni weer competitiewedstrijden mogen worden gespeeld. Het bekertoernooi, de Coppa Italia, wordt zelfs een week eerder hervat. Het streven is om het toernooi nog voor de herstart van de competitie af te ronden. Juventus, AC Milan, Napoli en Inter zijn nog actief de Coppa Italia.

De Serie A-clubs kregen vorige week al toestemming om de groepstraining te hervatten. Dat gebeurde drie weken nadat zij de individuele training hadden hervat. De twintig clubs hebben nu nog ruim drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. De bekerdeelnemers spelen over twee weken al hun eerste officiële wedstrijd sinds begin maart.

De Serie A gaat een spannende eindfase tegemoet. Zo is de titelstrijd allesbehalve beslist. Juventus gaat met één punt voorsprong op Lazio aan kop, terwijl nummer drie Inter ook nog kans maakt op de titel. Ook in de strijd om de Europese tickets en de strijd tegen degradatie moeten de beslissingen nog vallen. In totaal worden nog twaalf speelrondes afgewerkt, al komen veel teams zelfs nog dertien keer in actie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020