Bosz wil revanche: "Goed dat de volgende wedstrijd snel komt"

Bosz wil revanche: "Goed dat de volgende wedstrijd snel komt"

28 mei 2020 – Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz zit niet bij de pakken neer na de forse nederlaag tegen VfL Wolfsburg (1-4). Waar de Nederlandse trainer eerder nog klaagde over het drukke speelschema, ziet hij het volle programma nu als een voordeel. Zijn ploeg treedt vrijdag aan tegen SC Freiburg.Dan kan Leverkusen zich revancheren voor de ietwat verrassende nederlaag van afgelopen dinsdag. "Ik probeer het positief te zien: het is voor spelers goed als na een nederlaag de volgende wedstrijd snel komt. We hebben het slechts kort over de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg gehad en verlegden daarna de focus op SC Freiburg", aldus de trainer donderdag tijdens de persconferentie.

Bosz tilt niet al te zwaar aan de verliespartij tegen Wolfsburg. "We hebben maandenlang goed gespeeld en zijn succesvol geweest. Nu hebben we een keer verloren, niets meer en niets minder. We speelden slecht, maar weten dat we beter kunnen. Het is nu aan ons om te laten zien dat het slechte spel beperkt blijft tot één wedstrijd."

In Freiburg treft Leverkusen de nummer acht van de Bundesliga. Die Werkself bezetten de vijfde plaats. "Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Freiburg doet het het hele seizoen al goed. Ze spelen compact, heel fysiek en met mentaliteit."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020