Project Restart: bal rolt op 17 juni weer in Premier League

Project Restart: bal rolt op 17 juni weer in Premier League

28 mei 2020 – Er is een datum geprikt voor de herstart van de Premier League. De bal in de Engelse competitie gaat op woensdag 17 juni weer rollen. Dan worden de laatste twee wedstrijden van speelronde 29 gespeeld: Manchester City - Arsenal en Aston Villa - Sheffield United. In het daaropvolgende weekend staat een volledige speelronde op het programma.De speeldata zijn donderdag bepaald tijdens een vergadering over Project Restart. Clubs hebben nog ongeveer drie weken om zich voor te bereiden op de hervatting van de competitie. Daarna zullen de twintig clubs in anderhalve maand vaak in actie komen. In Engeland hoopt men de competitie in het weekend van 1/2 augustus af te ronden.

Lees ookHerstart Premier League wordt voetbalfestival op tv

Woensdag stemden de Premier League-clubs unaniem voor het trainingen zonder beperkingen. De clubs trainden alweer een tijdje, maar deden dat in kleine groepjes en met voldoende onderlinge afstand. Fysiek contact tussen spelers is weer toegestaan, zoals bij tackles, maar onnodig fysiek contact moet zoveel mogelijk worden vermeden.

Als de twee inhaalwedstrijden zijn gespeeld, komen alle teams nog negen keer in actie. Liverpool wordt hoogstwaarschijnlijk voor het eerst sinds dertig jaar landskampioen. De voorsprong op nummer twee Manchester City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt 25 punten. De strijd om de Europese tickets en de degradatiestrijd is een stuk spannender.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020