België plant bekerfinale, ook Europees ticket op het spel

België plant bekerfinale, ook Europees ticket op het spel

28 mei 2020 – Hoewel de competitie is beëindigd, wordt de Belgische bekerfinale wél gespeeld Club Brugge en Antwerp FC staan op zaterdag 1 augustus tegenover elkaar. De stad Brussel, het decor van de eindstrijd, heeft hiervoor officieel groen licht gegeven. Dat meldt de Belgische voetbalbond via de officiële kanalen.Vanzelfsprekend vindt het duel achter gesloten deuren plaats. De Belgen hebben altijd al het voornemen gehad om de bekerfinale wel door te laten gaan. Zij zien dit als een mooie testcase voor het nieuwe seizoen. De finale zal bovendien niet alleen om de sportieve eer gaan. Ook staat rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League op het spel.

Club Brugge is als landskampioen al verzekerd van de Champions League. Dat gegeven betekent niet dat het pouleticket van de Europa League automatisch naar Antwerp gaat. Antwerp moet daarvoor winnen, anders wacht de voorronde en meldt Charleroi zich als nummer drie van de competitie in het hoofdtoernooi.

FC Utrecht
In Nederland hoopt FC Utrecht nog altijd op een vergelijkbare oplossing. Maar de KNVB denkt daar anders over. De bond ziet de finale van de KNVB Beker eerder als een soort openingswedstrijd voor het nieuwe seizoen, zonder dat er een Europees ticket verdiend kan worden. De inschrijvingen voor de Europese toernooien moeten uiterlijk 3 augustus binnen zijn bij de UEFA. Mogelijk dat die deadline nog wel verschuift.

Lees ook: Bonaire wil Nederlandse bekerfinale best organiseren

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020