Opgepakte Papendrechter brengt Livorno in gevaar

Opgepakte Papendrechter brengt Livorno in gevaar

28 mei 2020 – De overname van Livorno door Papendrechter Majd Yousif staat op losse schroeven. De beoogde eigenaar zou zijn opgepakt. De politie deed gisteren een grootscheepse inval bij zijn autoverhuurbedrijf Share'ngo in Alblasserdam. Het gaat om verdenking van witwassen. De vijftigjarige Yousif geldt samen met zijn vrouw als hoofdverdachte.Dat schrijft De Telegraaf. De krant meldt ook dat er een vrouw en man zijn aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan witwassen en wapenbezit. Yousif vestigde zich drie jaar geleden met zijn bedrijf in Nederland. Met Share'ngo verhuurde de Libanees opvallende, gele elektrische auto's. Zijn doel was de autoverhuurmarkt te veroveren. In totaal werden 26 huurauto's, een Mercedes AMG, een Tesla en een Bentley in beslag genomen. 

Livorno riskeert faillisement
Yousifs aanhouding is groot nieuws in Italië. Yousif moest de nieuwe eigenaar worden van Livorno. Daar bestonden al twijfels over nadat de Serie B-club begin deze maand al geen contact kon krijgen met de Papendrechter. De nieuwe gebeurtenissen brengen het voortbestaan van Livorno, waar Sven Braken onder contract staat, serieus in gevaar. Als de overname afketst, riskeert de hekkensluiter een faillissement.

"Ik ben echt geschokt. Na drie maanden werk vrees ik dat dit allemaal in het water valt", aldus voorzitter Aldo Spinelli (foto) tegen Sky Sport Italia. "We wachten op meer details, maar dit zal de onderhandelingen onderbreken. We hebben maanden verspild, terwijl we in die tijd ook een nieuwe koper hadden kunnen vinden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020