"Er is gezegd dat Afellay de Grote Vijf had kunnen maken"

"Er is gezegd dat Afellay de Grote Vijf had kunnen maken"

28 mei 2020 – Bert van Marwijk bewaart goede herinneringen aan Ibrahim Afellay. In zijn tijd als bondscoach van het Nederlands elftal werkte hij samen met de 34-jarige Utrechter. Van Afellay werd gisteren (woensdag) bekend dat hij na één seizoen weer vertrekt bij PSV. Het liefst gaat de middenvelder nog elders aan de slag.

"Ik hoorde en las weleens dat hij een moeilijke jongen was, maar wij konden het altijd prima vinden en kunnen dat nóg steeds", zegt Van Marwijk in De Telegraaf. "Ik omschrijf hem liever als een heel plezierige jongen, een zeer getalenteerde speler, een liefhebber, die op de meest belangrijke momenten in zijn carrière een vervelende blessure opliep. Daardoor kon hij uiteindelijk niet het niveau halen waarvoor hij in de wieg was gelegd."

Lees ook: PSV neemt na één seizoen wederom afscheid van Afellay

Van Marwijk benadrukt ook dat Afellay desondanks nog steeds een hoog niveau haalde. "Er is gezegd dat hij van de Grote Vier de Grote Vijf had kunnen maken. Dat zullen we nooit weten. Maar in de tijd dat hij topfit was, vond ik hem een zeer begenadigde speler", aldus de oud-bondscoach over Afellay, die het bij Oranje heel goed kon vinden met Robin van Persie. "Daar hebben mensen zich weleens aan gestoord. Ten onrechte. En dat het invloed had op het EK van 2012 is onzin. Het gaat mij erom dat spelers leren en elkaars kwaliteiten accepteren en respecteren. Dan maakt het niet uit dat ze altijd aan hetzelfde tafeltje zitten. Dat deden wij vijftig jaar geleden al en zullen ze over vijftig jaar ook doen."

gerelateerd