Algemeen Dagblad: akkoord over noodplan is aanstaande

Algemeen Dagblad: akkoord over noodplan is aanstaande

27 mei 2020 – De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie zijn het bijna eens over een noodplan voor het betaald voetbal, schrijft het Algemeen Dagblad. Met het noodplan hoopt het profvoetbal in 'Den Haag' een vangnet af te dwingen. Om het voorbestaan van de voetbalsector te waarborgen, is overheidssteun nodig.Het noodplan behelst onder meer een model waarbij een deel van de Europese premies (van de Champions League- en Europa League-deelnemers) en tv-gelden worden verdeeld over de clubs die geen Europees voetbal spelen. Het Nederlandse voetbal wil laten zien de eigen broek te kunnen ophouden, maar overheidssteun is noodzakelijk als er maandenlang in lege stadions gespeeld moet worden.

In het noodplan wordt rekening gehouden met drie scenario's: het spelen zonder publiek, het spelen met weinig publiek en het spelen in volle stadions. Het tweede scenario is geen reële oplossing: dat heeft geen financiële meerwaarde en zorgt ook voor andere problemen. 'Een vol stadion is voor burgemeesters en politie eenvoudiger te 'managen', dan een stadion waar slechts enkele duizenden mensen naar binnen mogen', schrijft het AD.

Ook omvat het plan een praktische planning voor de komende periode, over onder meer trainingen en oefenwedstrijden. Het plan wordt mogelijk vrijdag gepresenteerd, besproken en verder uitgewerkt als de KNVB samenkomt met burgemeesters van speelsteden en andere betrokken partijen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020