Premier League geeft groen licht voor contact bij training

27 mei 2020, 13:28

De Premier League is een volgende stap dichterbij een hervatting van de competitie. De Engelse clubs hebben vandaag (woensdag) positief gestemd over het feit dat er weer contact mag zijn tijdens de trainingen. De groepstraining was hervat, maar daarbij moest nog anderhalve meter afstand worden gehouden. Dat is niet langer het geval.

Dat brengt de Premier League naar buiten. Heel verrassend nieuws was het overigens niet, aangezien de Britse regering in een eerder stadium al naar buiten bracht dat het toestemming zou geven voor het hervatten van de normale trainingen. Aangezien de clubs eerder al voor het hervatten van de training waren, lag dit in de lijn der verwachting. Wel schrijft de Premier League dat het alleen gebeurt, als de voorschriften worden nageleefd en de situatie voor iedereen veilig is. 'De prioriteit van de Premier League is de gezondheid en het welzijn van alle deelnemers', aldus de organisatie.

Lees ook: Premier League-clubs mogen training in groepsverband opstarten

Met het hervatten van de normale training is de weg naar een hervatting van de Premier League weer definitief open, al zijn er nog wel wat problemen te overwinnen. Onder andere de speellocaties en veiligheid voor alle betrokkenen zijn thema's waar de meningen over verschillen. Een definitieve stem over het hervatten is nog niet gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen