Jansen: "Heb ook de ambitie om keer naar het buitenland te gaan"

27 mei 2020, 12:04

OranjeLeeuwin Renate Jansen (29) is een van de weinige huidige internationals die nog nooit in het buitenland speelde. De aanvalster is een vast gezicht in de selectie van Sarina Wiegman en hoopt in de toekomst nog op een buitenlands avontuur, maar deze zomer was niet het juiste moment om te vertrekken bij FC Twente, ondanks dat er interesse was.

"Ik heb ook de ambitie om nog een keer naar het buitenland te gaan", vertelt ze tegenover TC/Tubantia. Aanvankelijk wilde ze zich laten zien op de Olympische Spelen, maar die mogelijkheid viel in het water vanwege het coronavirus. En dus besloot ze om bij te tekenen bij FC Twente Vrouwen en voor haar zesde seizoen te gaan.

"Dit is niet de beste tijd om het avontuur aan te gaan. Als je naar een nieuwe omgeving gaat, dan wil je kennismaken met de club, de trainers, de mensen die er werken, de faciliteiten en de stad", weet Jansen. "Maar door de coronacrisis kun je niks. En dan vind ik het niet verstandig om zomaar ergens aan te beginnen. Dat is me te onzeker. Dan blijf ik liever bij FC Twente. Ik heb hier de zekerheid bij een club die ik ken en waar ik weet waar ik aan toe ben en waar ik het nog steeds enorm goed naar de zin heb."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen