Bosz na ruim verlies: "Op alle gebieden was het slecht"

Bosz na ruim verlies: "Op alle gebieden was het slecht"

27 mei 2020 – Peter Bosz is dinsdagavond hard van zijn roze wolk gevallen met Bayer Leverkusen. De oefenmeester was in 2020 bezig aan een geweldige reeks en ook na de coronastop leek het niet op te kunnen voor de Nederlandse trainer, maar VfL Wolfsburg was plots met 1-4 te sterk in de BayArena. "Op alle gebieden was het slecht", concludeerde de oefenmeester.Dat deed hij op de persconferentie na het verloren duel, waarin Wolfsburg heer en meester was en ook nog enkele grote kansen miste in de tweede helft. "Wolfsburg voetbalde veel beter dan wij, daarom kan ik hier wel mee leven", aldus Bosz. "We waren niet agressief genoeg, dan wordt het tegen elke ploeg moeilijk. Het contrast met de vorige twee duels was erg groot."

Die werden door Bayer Leverkusen namelijk beide gewonnen, waardoor de ploeg op een Champions League-plek stond in de Bundesliga. Dat is voorlopig niet meer aan de hand, al wilde Bosz daarvoor geen excuses aanhalen. "Ook met maar twee dagen rust hadden we het nog beter moeten doen dan nu", doelde de oefenmeester op het feit dat Bayer Leverkusen binnen acht dagen na de hervatting na de coronastop drie duels heeft gespeeld. Dat is meer dan welke ploeg dan ook in Duitsland.

Tevens merkte de Nederlander op dat het thuisvoordeel zonder publiek vrijwel is weggevallen. Die conclusie werd eerder getrokken op basis van de uitslagen – veel uitteams wonnen de eerste twee speelrondes in de Bundesliga – maar wordt door Bosz bevestigd. "Het is inderdaad zo dat het thuisvoordeel zonder aanwezigheid van supporters is weggevallen. De omstandigheden zijn voor beide teams gelijk."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 11 juli 2020

  2. vrijdag 10 juli 2020