Bayern kan champagne voor nieuwe landstitel koud zetten

26 mei 2020, 20:29   Bijgewerkt: 26 mei 2020, 23:25

Bayern München heeft de achtste landstitel op rij voor het grijpen. In een rechtstreeks gevecht met Borussia Dortmund toonde het elftal van Hansi Flick zich oppermachtig in het Signal Iduna Park. Een spektakelstuk werd het dinsdagavond niet, maar Bayern maakte de nummer twee van de Bundesliga vleugellam en boekte zo een zeer verdiende 0-1 overwinning. Met zeven punten voorsprong en nog zes wedstrijden voor de boeg, kan Bayern titelprolongatie nauwelijks meer ontgaan.

De inzet van Der Klassiker was vooraf duidelijk: kon Dortmund de titelrace weer openbreken of nam Bayern in het hol van de leeuw een voorschot op weer een kampioenschap? Beide ploegen begonnen ongewijzigd ten opzichte van afgelopen weekend. Jadon Sancho nam voor de derde keer op rij plaats op de bank van Dortmund. De aanvaller schijnt nog last te hebben van zijn kuit. Aan de zijde van Bayern keerde Serge Gnabry terug in de basis nadat hij zaterdag tegen Eintracht Frankfurt rust kreeg.

De mogelijkheden van Bayern waren ook op één hand te tellen, maar de ploeg van Flick maakte met haar intensieve en oppermachtige spel wel het meeste aanspraak op een doelpunt. Gnabry solliciteerde nog het meest naar de openingstreffer voor Bayern. Zijn inzet van dichtbij werd door Lukasz Piszczek van de lijn gehaald. Op het moment dat de ploegen met een brilstand leken te rusten, toverde Joshua Kimmich een magistraal doelpunt tevoorschijn. Buiten de zestien chipte de middenvelder van Bayern te bal over Roman Bürki heen. Die had op zijn beurt beter moeten ingrijpen, maar kon de inzet niet keren.

Omdat Bayern vergat het duel te beslissen, bleef het lang spannend. Maar Der Rekordmeister bleef erg eenvoudig op de been en kwam de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar. Robert Lewandowski kwam nog het dichtste bij een doelpunt. In blessuretijd mikte de Pool op de paal, maar was de vreugde na het laatste fluitsignaal niet minder groot bij Bayern. Met zeven punten voorsprong op Dortmund kunnen zij al voorzichtig toasten op de titel. Dortmund moet nu niet naar boven, maar naar beneden kijken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen