Bayern kan champagne voor nieuwe landstitel koud zetten

Bayern kan champagne voor nieuwe landstitel koud zetten

26 mei 2020 – Bayern München heeft de achtste landstitel op rij voor het grijpen. In een rechtstreeks gevecht met Borussia Dortmund toonde het elftal van Hansi Flick zich oppermachtig in het Signal Iduna Park. Een spektakelstuk werd het dinsdagavond niet, maar Bayern maakte de nummer twee van de Bundesliga vleugellam en boekte zo een zeer verdiende 0-1 overwinning. Met zeven punten voorsprong en nog zes wedstrijden voor de boeg, kan Bayern titelprolongatie nauwelijks meer ontgaan.De inzet van Der Klassiker was vooraf duidelijk: kon Dortmund de titelrace weer openbreken of nam Bayern in het hol van de leeuw een voorschot op weer een kampioenschap? Beide ploegen begonnen ongewijzigd ten opzichte van afgelopen weekend. Jadon Sancho nam voor de derde keer op rij plaats op de bank van Dortmund. De aanvaller schijnt nog last te hebben van zijn kuit. Aan de zijde van Bayern keerde Serge Gnabry terug in de basis nadat hij zaterdag tegen Eintracht Frankfurt rust kreeg.

Dortmund en Bayern schotelden een boeiende eerste helft voor. Vooral de bezoekers uit München maakten indruk door de thuisploeg flink terug te dringen op eigen helft. Op een korte fase na, wist Dortmund zich daar in de eerste helft moeizaam onderuit te spelen. Als Die Borussen zich op de helft van Bayern meldden, eindigde dat te vaak in slordigheden. Te veel bepalende spelers als Erling Haaland, Julian Brandt en Thorgan Hazard bereikten niet hun gebruikelijke niveau. Grote kansen creëerden de gastheren dan ook niet.

De mogelijkheden van Bayern waren ook op één hand te tellen, maar de ploeg van Flick maakte met haar intensieve en oppermachtige spel wel het meeste aanspraak op een doelpunt. Gnabry solliciteerde nog het meest naar de openingstreffer voor Bayern. Zijn inzet van dichtbij werd door Lukasz Piszczek van de lijn gehaald. Op het moment dat de ploegen met een brilstand leken te rusten, toverde Joshua Kimmich een magistraal doelpunt tevoorschijn. Buiten de zestien chipte de middenvelder van Bayern te bal over Roman Bürki heen. Die had op zijn beurt beter moeten ingrijpen, maar kon de inzet niet keren.

Favre greep voor de tweede helft in door Sancho te brengen voor Brandt. Ook kwam Emre Can voor Thomas Delaney. Het veranderde niets aan het spelbeeld. Bayern bleef bepalen en haalde ook na rust de angel uit het spel van de gastheren. Het werd er voor Dortmund niet makkelijker op toen Haaland twintig minuten voor het einde uitviel. De blessure paste bij de avond van de Noor. Haaland speelde ongelukkig en hielp vlak voordat hij uitviel nog een behoorlijke mogelijkheid om zeep. Nadat Jerome Boateng uitgleed in de zestien kreeg Haaland vrij spel, maar mikte hij naast. Dat gebeurde weliswaar via de arm van Boateng, maar arbiter Tobias Sieler en de VAR zagen er geen strafschop in. 

Omdat Bayern vergat het duel te beslissen, bleef het lang spannend. Maar Der Rekordmeister bleef erg eenvoudig op de been en kwam de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar. Robert Lewandowski kwam nog het dichtste bij een doelpunt. In blessuretijd mikte de Pool op de paal, maar was de vreugde na het laatste fluitsignaal niet minder groot bij Bayern. Met zeven punten voorsprong op Dortmund kunnen zij al voorzichtig toasten op de titel. Dortmund moet nu niet naar boven, maar naar beneden kijken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020

  3. donderdag 2 juli 2020