Schreuder snakt naar zege, seizoen Schalke-uitblinker Serdar over

26 mei 2020, 17:50

Er zijn in Duitsland na de corona-onderbreking nog maar twee speelronden afgewerkt, maar bij 1899 Hoffenheim is al een kleine crisis uitgebroken. Er werd afgelopen weekend gelijkgespeeld tegen laagvlieger SC Paderborn, waardoor het team van Alfred Schreuder al zeven duels op rij zonder zege is. De coach hoopt het woensdag tegen 1. FC Köln om te draaien.

De Nederlandse coach schoof dinsdag aan voor de persconferentie en ging in op het feit dat er al lang niet meer gewonnen is. De laatste zeven competitieduels leverden vier nederlagen en drie remises op. Met name zaterdag tegen Paderborn sloeg het team een slecht figuur. "Ik heb de kritiek gezien en kan dat begrijpen", sprak Schreuder dinsdag. "We zijn uiteraard niet tevreden met de resultaten. Maar de jongens kan niet verweten worden, dat ze niet alles hebben gegeven. De volgende drie wedstrijden zijn cruciaal, maar we kijken nu alleen naar Köln." Schreuder staat met Hoffenheim op de negende plaats.

Schalke krijgt domper

Een fikse aderlating voor Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen zit eveneens in zwaar weer en wacht al negen Bundesliga-wedstrijden op een overwinning. Daarbij komt dat de ploeg het seizoen moet afmaken zonder Suat Serdar. De 23-jarige middenvelder raakte tegen FC Augsburg geblesseerd aan zijn knie en zal drie tot vier maanden moeten herstellen. Het seizoen van de middenvelder, één van de uitblinkers van Schalke, is zodoende voorbij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen