Meerdink en Kist negatief over handelswijze AZ bij CL-ticket

26 mei 2020, 14:17

AZ-mannen Martijn Meerdink (op archiefbeeld) en Kees Kist zijn niet te spreken over de actie van AZ om in beroep te gaan tegen de verdeling van de Champions League-tickets. De Alkmaarders hebben geprobeerd om het rechtstreekse ticket over te nemen van Ajax, maar dat kan niet op veel goedkeuring rekenen. Met name de manier waarop. "Dit had ook anders gekund of niet?", vindt Meerdink.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Als je de beslissing van de KNVB wilt aanvechten, moet je dat met open vizier doen, dus door de KNVB en Ajax daarin te kennen", vindt de oud-speler van de Alkmaarders. Meerdink had het overigens niet gedaan. "Het helemaal laten gaan, was het beste geweest, denk ik."

Lees ook: AZ laat het er niet bij zitten: Alkmaarders eisen eerste plek

Kist heeft meer begrip voor het feit dat er beroep werd aangetekend. "Hoe klein die misschien ook was. Maar met een AZ-hart is het voor mij ook heel moeilijk te verteren dat Ajax door de KNVB tot nummer één is benoemd", aldus Kist. Maar ook hij had het op een andere manier gedaan dan nu het geval was. Volgens hem was het rechtstreeks contact opnemen beter geweest, omdat er nu veel direct onderling overleg is vanwege het coronavirus.

De voormalig aanvaller hoopt in elk geval niet dat deze actie van de directie een schaduw werpt over het goede seizoen van de Alkmaarders. "Ze verdienen het niet om te worden afgerekend op het handelen van de directie, want die jonkies hebben met schitterend voetbal heel veel goodwill opgebouwd. Dat mag niet in één keer teniet worden gedaan door een bestuurlijke beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen