Feyenoord akkoord met selectie, directie en staf over loonoffer

26 mei 2020, 13:56

Feyenoord heeft als volgende Eredivisie-club een akkoord bereikt over het tijdelijk inleveren van salaris. De technische staf, spelersgroep en directie leveren de komende maand loon in om de club, die financieel in zwaar weer zit, te ondersteunen in deze coronacrisis. Het akkoord dat in grote lijnen werd gesloten voor alle clubs, is als maatstaf genomen.

Dat laat Feyenoord weten. 'Van de in het akkoord opgenomen kortingstaffel is bij Feyenoord de onderste staffel gematigd. Aan de bovenkant is juist een trede toegevoegd', schrijven de Rotterdammers over het gesloten akkoord. Spelers die meer dan vijf ton verdienen, zouden een vijfde moeten inleveren volgens het algemeen gesloten akkoord. In Rotterdam-Zuid komt er dus nog een trede bij en zijn de grootverdieners bereid om een nog grotere bijdrage te leveren.

"Hierdoor worden de laagste salarissen net iets minder gekort, maar leveren werknemers met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen juist nog eens extra in", legt algemeen directeur Mark Koevermans uit. "Zo dragen de sterkste schouders nog nadrukkelijker de zwaarste lasten. Zoals het hoort."

Lees ookFeyenoord verwacht dertig (!) procent van begroting in te leveren

Daarmee is inmiddels het aantal clubs dat een akkoord heeft bereikt met de spelersgroep over de helft. Onder andere sc Heerenveen, FC Utrecht, PSV, VVV-Venlo, FC Groningen en PEC Zwolle hebben al officieel naar buiten gebracht dat er een akkoord is gesloten met de spelersgroep.

Feyenoord kreeg ook op andere vlakken goed nieuws: het grootste deel van de fans en supporters zagen af van een tegemoetkoming voor dit seizoen. Daardoor ziet het er financieel naar omstandigheden allemaal goed uit. Koevermans: "We hopen dat de geweldige loyaliteit, die zo kenmerkend is voor deze club, zich de komende weken ook zal uiten in de seizoenkaartenverkoop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen