Belgische clubs stappen naar UEFA vanwege dubbelrol Bayat

26 mei 2020, 08:35

In België is het nog altijd zeer onrustig nadat de Jupiler Pro League werd stilgelegd door het coronavirus. Vier partijen hebben zich tegen de voetbalbond gemeld en vinden dat die organisatie machtsmisbruik heeft gepleegd. Antwerp, Waasland-Beveren en Virton richten zich op de dubbele rol van bondsvoorzitter Mehdi Bayat. Roland Duchâtelet, oud-voorzitter van Standard en STVV, heeft zich aangesloten bij het groepje.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Antwerp is van plan om naar de UEFA te stappen omdat Bayat naast bondsvoorzitter ook preses van Charleroi is. Dat Waasland-Beveren de actie steunt is niet verrassend: die club is gedegradeerd omdat de huidige stand als eindstand is gebruikt en is razend. Daarvoor stapte het al naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Lees ook: Onrust in België door besluit: Waasland onderneemt stappen

De clubs stapten gezamenlijk al naar de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA), omdat ze een eerlijke uitleg willen over het proces. Ook de UEFA en de KBVB zijn erbij gehaald, om de dubbelrol van Bayat te onderzoeken. Een dergelijke dubbelrol is voor de vier clubs onverteerbaar, zeker in de keuzes zoals die gemaakt zijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen