Probleem Vitesse: eigenaar Oyf zinspeelt op breuk

Probleem Vitesse: eigenaar Oyf zinspeelt op breuk

26 mei 2020 – Voor Vitesse is de huurverlaging waarvoor het maandagmiddag in de rechtbank tegenover de eigenaar van stadion GelreDome stond levensbepalend. Volgens de advocaat van de Arnhemmers kan dat zomaar het verschil zijn of Vitesse deze crisis gaat overleven. "Zonder huurverlaging overleeft Vitesse niet." Ook zou clubeigenaar Oyf aansturen op een breuk. Dat schrijft De Gelderlander althans. Stadioneigenaar Michael van de Kuit vindt echter dat Vitesse's eigenaar Valeri Oyf voor de kosten van 150.000 euro per maand (de hoogste van alle clubs in Nederland) moet opdraaien. Bovendien eist hij meer bewijslast voor alle gemiste inkomsten nu er niet gevoetbald wordt, omdat de club ook via bijvoorbeeld elektriciteit en stewards geld bespaart.

Als Vitesse heel komend seizoen zonder fans moet voetballen, loopt het verlies op tot zo'n zeven miljoen euro en ongeveer de helft als het 'slechts' de rest van dit kalenderjaar is. Een deel kan worden bezuinigd op de werkvloer, maar ook een deel moet uit het stadion komen. Uitspraak wordt door de rechter in principe op 2 juni gedaan, maar mogelijk voor 1 juni, omdat dat de volgende maand van huur betreft.

Lees ook: Vitesse stevent af op fors verlies: 3,6 tot maximaal 7 miljoen euro

Oyf stuurt aan op breuk
In principe klopt het dat clubeigenaar Oyf moet bijspringen voor de tekorten van Vitesse, zo weet De Gelderlander. Daarvoor ligt er ook een garantstelling tot 2022 op tafel, maar volgens de ochtendkrant zou de Rus aansturen op een breuk met de Arnhemmers.

'Het kamp van de vastgoedmagnaat zinspeelt op een breuk van Oyf met Vitesse. Er is in tien jaar tijd bijna 150 miljoen euro in de eredivisionist gepompt. De verliezen zijn jaarlijks gigantisch. Stapt de eigenaar op, dan stort de club in de afgrond', weet het medium. Vitesse geeft juist aan dat er gesprekken worden gevoerd over een nieuwe garantie.

Lees ook"Als niets wordt gedaan aan de huur, overleeft Vitesse dat niet" 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020