'Heerenveen hoorde niets over interesse Ejuke en Veerman'

'Heerenveen hoorde niets over interesse Ejuke en Veerman'

26 mei 2020 – SC Heerenveen heeft officieel nog niets gehoord van de belangstelling in Chidera Ejuke en Joey Veerman. De twee smaakmakers van de Friese Eredivisieploegen worden bij diverse clubs genoemd, bij onder andere Feyenoord en Olympique Marseille, maar concreet hebben ze zich nog niet gemeld in het Abe Lenstra Stadion. Van een transferakkoord is voorlopig dus nog geen sprake. Dat schrijft de Leeuwarder Courant althans. Hoewel sc Heerenveen meer dan in de voorgaande jaren spelers moet verkopen om verliezen af te dekken, is er van een uitgaande miljoenentransfer nog geen sprake. Spelers gehaald werden er vooralsnog evenmin. "Op dit moment kijken we hoe we zo creatief mogelijk de selectie kunnen versterken. We moeten heel voorzichtig zijn, rekening houdend met verschillende scenario's", licht technisch directeur Gerry Hamstra toe.

Lees ook: 'Heerenveen-smaakmaker Ejuke in belangstelling van Marseille'

De enige transfer die wel naderend is, is het vertrek van Jordy Bruijn naar NEC. De middenvelder kon niet doorbreken in Friesland. De contracten van Warner Hahn, Daniel Hoegh en Ricardo van Rhijn lopen af, terwijl huurling Jens Odgaard terugkeert naar Sassuolo. Daarmee loopt de selectie van sc Heerenveen flink leeg in de zomer. 

Mogelijk wordt aan dat lijstje ook doelman Filip Bednarek nog toegevoegd. Hoewel sc Heerenveen graag met hem verder wil, is een nieuwe overeenkomst nog niet aangekondigd. "We hebben elkaar nog niet gevonden", erkent Hamstra. De Pool is bezig aan zijn tweede seizoen, Ejuke en Veerman zijn bezig aan hun eerste jaar in Friesland.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020