"Als niets wordt gedaan aan de huur, overleeft Vitesse dat niet"

25 mei 2020, 23:31

De financiële positie van Vitesse is heel slecht. Tijdens het kortgeding tegen de eigenaar van het Gelredome schetste de raadsman van de Arnhemmers een zorgwekkend beeld. Als Vitesse de volle pond moet blijven betalen voor de huur van het stadion, kan dat desastreuze gevolgen krijgen.

Sinds de intrede van de coronacrisis maakt Vitesse geen gebruik van het stadion. Dat zal ook de komende maanden het geval zijn. Vitesse zou graag minder of helemaal geen huur willen betalen om het hoofd boven water kunnen houden. Onderhandelingen met stadioneigenaar Michael van der Kuit leverden niets op en daarom stonden beide partijen maandag in een kort geding tegenover elkaar.

Lees meer: Vitesse bevestigt kort geding: "We zien ons genoodzaakt"

Richting het einde van dit jaar stevent Vitesse op af op een verlies van tussen de 3. Binnen de organisatie kan Vitesse 2 tot 3 miljoen euro bezuinigen. Echter lopen maandelijkse kosten van 180.000 euro voor het stadion wel door en hoopt Vitesse daar een mouw aan te passen. "Als er niets wordt gedaan aan de huur overleeft Vitesse dat niet. Het is cruciaal dat die aangepast wordt om de crisis door te komen", citeert De Telegraaf de raadsman van Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen