Gisteren gemist: AZ wil eerste plaats, Ajax en KNVB verrast

Gisteren gemist: AZ wil eerste plaats, Ajax en KNVB verrast

26 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 25 mei.'AZ laat het er niet bij zitten: Alkmaarders eisen eerste plek Ajax'
AZ wil de eerste plaats in de Eredivisie opeisen. De Alkmaarders claimen recht te hebben op het rechtstreekse Champions League-ticket. AZ, achter Ajax de nummer twee van de Eredivisie, is daarom een procedure gestart om de huidige situatie terug te draaien. Dat meldt Quote, dat over documenten beschikt die eveneens bij de top van de KNVB liggen.

Van der Sar reageert op manoeuvre AZ: "We zijn hierdoor verrast"
Binnen Ajax heerst ongeloof over de actie van AZ. De Alkmaarders wilden via de UEFA alsnog de eerste plaats van de Amsterdammers bemachtigen. "Bij ons was hiervan niets bekend. We hebben geregeld contact en zijn hierdoor verrast", aldus Ajax-directeur Edwin van der Sar.

Actie AZ overvalt KNVB: "Onze verbazing is groot"
De KNVB is overvallen door de actie van AZ. De Alkmaarders willen de eerste plaats van Ajax en klopten daarvoor aan bij de UEFA. Maar de Europese bond verwees de nummer twee van de Eredivisie door naar de KNVB en de Nederlandse bond bleef vanzelfsprekend bij het besluit. "We zijn op de goede weg qua solidariteit, we maken stappen met de top vier, inclusief AZ. Vandaar dat onze verbazing groot is", reageert Eric Gudde.

'Feyenoord onderneemt toch weer een poging voor Linssen'
Feyenoord onderneemt toch weer een poging voor Bryan Linssen. Onderhandelingen tussen beide partijen werden eerder beëindigd, omdat het verschil tussen vraag en aanbod te groot bleef. Zo definitief als het leek, blijkt het toch niet te zijn. Behalve de nieuwe poging van Feyenoord, zelf zou Linssen de deur ook nog op een kier hebben staan.

Driessen: Kuyt opvolger Advocaat, Groenendijk en Larsson in staf
Feyenoord heeft al duidelijk wie na Dick Advocaat de technische staf moeten vormen. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, beweert dat Dirk Kuyt hoofdtrainer wordt, met Alfons Groenendijk en Henrik Larsson als assistenten. Van de huidige staf zou John de Wolf aanblijven.

Meer nieuws

  1. zondag 12 juli 2020

  2. zaterdag 11 juli 2020