FC Utrecht oppert Duitsland of Bonaire als locatie bekerfinale

25 mei 2020, 20:28

FC Utrecht wil de bekerfinale zo graag spelen dat zelfs uitwijken naar Bonaire een mogelijkheid is. Die optie spreekt advocaat Frans de Weger namens de Domstedelingen uit. Hij en zijn collega Jeroen Bedaux vragen zich met Utrecht af of de KNVB wel alle mogelijkheden heeft onderzocht. Utrecht hoopt via de UEFA zijn gelijk te krijgen nadat een eerder onderhoud met de KNVB niets opleverde

Behalve dat de finale wordt gespeeld, wil Utrecht ook dat bekerwinst een Europees ticket oplevert. "Vorige week heeft er zoals bekend een gesprek tussen de KNVB en FC Utrecht plaatsgehad om te kijken of beide partijen er nog uit konden komen. Dat is niet gelukt", zeggen de advocaten tegen De Telegraaf. "Het vreemde is dat directeur Eric Gudde zegt dat 3 augustus vaststaat als de dag, waarop de bond de Nederlandse clubs moet inschrijven voor de Europese toernooien."

Utrecht vernam van de UEFA dat die datum opgeschoven kan worden. Ook al gebeurt het niet, dan nog ziet Utrecht nog kansen om de finale te spelen. "Waarom niet in juli als je kijkt hoe soepel het nu in de Bundesliga gaat? Óf in het buitenland. Dat zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire. In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen", aldus De Weger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen