Memphis verschuift doel: "Hij hoopt op CL en Franse bekerfinale"

Memphis verschuift doel: "Hij hoopt op CL en Franse bekerfinale"

25 mei 2020 – Hoewel het EK 2020 met een jaar is uitgesteld en de Ligue 1 definitief is stopgezet hoopt Memphis Depay nog minuten te maken dit seizoen. De aanvaller is aan het herstellen van een zware knieblessure en dat gaat dusdanig voorspoedig dat hij hoopt in actie te komen. Hij heeft zijn zinnen gezet op het treffen met Juventus in de Champions League en de Franse bekerfinale.Dat vertelt Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas. "Zijn doel was om het EK te halen, maar dat is uitgesteld. Daarom wil hij nu dolgraag de return tegen Juventus spelen", vertelt hij tegenover de Franse media. Het heenduel met de Oude Dame werd door Lyon met 1-0 gewonnen, waardoor een plek in de kwartfinale lonkt. Zoals het nu staat, wordt het miljardenbal in augustus afgewerkt: in de normale situatie was het EK dan zelfs al afgelopen. Dat maakt het doel van de aanvaller alleen maar realistischer. 

Lees ook: 'UEFA denkt aan Final Four bij herstart van CL in augustus'

Wanneer de Coupe de la Ligue-finale tegen Paris Saint-Germain staat gepland, is nog niet bekend. Anders dan in Nederland werd dat duel nog niet geschrapt, ondanks dat de Ligue 1 is stilgelegd. Ook die wedstrijd hoopt Memphis van de partij te zijn. Verder hoopt Aulas het contract van Memphis ergens in de komende zomer te verlengen, aangezien hij anders een jaar later gratis de deur uit kan lopen.

"Hij wil zijn contract graag verlengen", verzekerde de preses. Dat is in tegenstelling tot de berichtgeving in Frankrijk, waarin vooral naar buiten komt dat hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis nog niet wilde zetten. Pas na zijn rentree zouden de gesprekken weer worden opgestart, maar als het aan Aulas ligt, nog eerder. Lyon heeft door het stoppen van het seizoen geen deelname aan Europees voetbal gehaald, wat het behouden van Memphis niet makkelijker maakt. Wel kan het bij succes via de Coupe de la Ligue en de Champions League nog Europa in volgend seizoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020