Espinosa vertrekt in de zomer transfervrij bij FC Twente

Espinosa vertrekt in de zomer transfervrij bij FC Twente

25 mei 2020 – FC Twente gaat het aflopende contract van Javier Espinosa (27) niet verlengen. De Spaanse middenvelder beschikt over een aflopende verbintenis met cluboptie, maar de Tukkers kwamen niet tot een overeenkomst met de voetballer. "Door het coronavirus is er geen nieuwe overeenkomst bereikt."Dat vertelt hij tegenover La Voz del Tajo. Bovendien was het voor Espinosa ook een gekke situatie, omdat technisch directeur Ted van Leeuwen, die hem in de zomer van 2018 naar Nederland haalde van Levante, en trainer Gonzalo García vertrekken. "Het gaat nog wel even duren voor er daar duidelijkheid komt. Ze wilden alleen met mij verder onder andere voorwaarden." Een akkoord kwam er niet en dus keert Espinosa, die nog in Nederland was, terug naar Spanje. 

Toch koestert Espinosa, die in totaal 57 officiële duels speelde voor de Tukkers en daarin dertien assists gaf en acht keer scoorde, goede herinneringen aan zijn tijd in Enschede. "García is een goede coach en ik ben blij dat ik dit jaar onder hem heb mogen werken. Ik denk dat hij een hele grote coach wordt", loofde de middenvelder zijn oude trainer, die dus ook vertrekt.

Als ommekeer in het seizoen dat nog zo goed begon voor FC Twente, noemt Espinosa zijn afgekeurde goal tegen Heracles Almelo, dat uiteindelijk met 2-3 won in Enschede. Het was de eerste nederlaag van FC Twente. "Als we die wedstrijd hadden gewonnen, hadden we bovenin geëindigd. Maar na die wedstrijd raakte het in verval. Het gebrek aan fysieke kracht brak ons op."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020