'Ajax, PSV, Feyenoord en AZ bijna akkoord over solidariteitsfonds'

'Ajax, PSV, Feyenoord en AZ bijna akkoord over solidariteitsfonds'

25 mei 2020 – Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zijn dicht bij het bereiken van een akkoord over een solidariteitsfonds. Dat is een potje van Europese inkomens die worden gebruikt voor de ondersteuning van het gehele Nederlandse voetbal. Wie daarvan gebruik wil maken, kan dat alleen doen om exploitatietekorten af te dekken. Het is niet bedoeld om het slechte beleid bij andere clubs te financieren. Dat moet (ook) een hard gebaar zijn richting de mensen in Den Haag.Het is al langer bekend dat de vier grootste clubs van Nederland deze plannen hebben, maar volgens De Telegraaf is er bijna een akkoord bereikt. 'Eindelijk is het adagium geland: eerst stevig snijden in eigen vlees alvorens elders je hand op te houden. Daarmee geeft het topvoetbal een goed signaal af richting samenleving en politiek Den Haag', schrijft Valentijn Driessen over het naderende akkoord.

Lees ookAZ initieert solidariteitsfonds voor clubs in problemen

Dat betekent overigens niet dat er niet meer gehoopt wordt op hulp van de overheid, alleen ditmaal heeft voetballerij met loonoffers en mogelijk dus al een gezamenlijk fonds wel eenduidigheid getoond. 'De KNVB-directeur wil liefst in de eerste week van juni zijn plan presenteren waarin hij schetst hoe het voetbal op te starten in de anderhalve-meter-samenleving. Daarnaast bevat het plan een financiële paragraaf, waarbij het profvoetbal niet direct om gratis geld vraagt, maar eerder denkt aan ondersteuning middels bijvoorbeeld lage rentedragende leningen.' Eerder nog werd de voetballerij verweten met een goed plan naar Den Haag te komen. 

Daarbij is volgens Driessen ook aandacht voor de lobby om de regering te bewegen om vanaf 1 augusutus weer op normale wijze trainen in de openlucht bij profclubs toe te staan. 'Eric Gudde hoopt minister Martin van Rijn zelfs te overtuigen dat het veilig is om vanaf half augustus oefenduels achter gesloten deuren te fiatteren. Zodat het nieuwe seizoen werkelijk op 1 september kan starten.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020