Harde kritiek op De Jong: 'Onbegrijpelijk en onacceptabel'

Harde kritiek op De Jong: 'Onbegrijpelijk en onacceptabel'

24 mei 2020 – Javier Tebas heeft stevige kritiek geuit op Luuk de Jong en drie andere spelers van Sevilla. De Oranje-international lapte met Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Ever Banega de coronaregels aan hun laars door zaterdag in een te grote groep samen te komen. Daarnaast hielden zij niet genoeg afstand van elkaar.In een brief, gestuurd naar alle La Liga-clubs, noemt Tebas het gedrag van het Sevilla-viertal 'onbegrijpelijk en onacceptabel'. 'Ze brengen het afmaken van de competitie in gevaar. Iedere dwaling is een gebrek aan respect voor La Liga, de clubs, de spelers en technici', schrijft Tebas onder meer.

Bij Movistar haalt Tebas ook publiekelijk uit naar de Sevilla-spelers. "Spelers hebben een voorbeeldfunctie en moeten voorzichtig zijn met wat ze doen. Ik doe een beroep op alle spelers: dit soort gedragingen kunnen niet door de beugel. We moeten erg voorzichtig zijn, want banen staan op het spel."

Via Instagram bood De Jong zondagavond zijn excuses aan. 'Ik wil me verontschuldigen voor wat er gisteren is gebeurd, dit zal niet weer gebeuren. We hopen dat de competitie wordt hervat, we willen alleen dat er weer gevoetbald wordt.'

Vooralsnog is onduidelijk of De Jong en zijn teamgenoten gestraft worden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020