La Liga wil 11 juni hervatten met Derby van Sevilla

La Liga wil 11 juni hervatten met Derby van Sevilla

24 mei 2020 – La Liga-baas Javier Tebas heeft zondagavond de hoop uitgesproken dat de bal in La Liga vanaf donderdag 11 juni weer gaat rollen. De herstart van de Spaanse competitie krijgt een prachtig affiche: de derby tussen Sevilla en Real Betis. "Een unieke wedstrijd, met een mogelijk eerbetoon aan alle overledenen", aldus Tebas bij Movistar.Helemaal zeker is het nog niet dat er op 11 juni daadwerkelijk weer wordt gevoetbald in Spanje. Blijkt dat om wat voor reden niet mogelijk te zijn, dan zal de competitie hervatten op 12, 13 of 14 juni. "Dat is zeker", laat Tebas weten. De Spaanse minister Pedro Sánchez maakte zaterdag bekend dat vanaf maandag 8 juni de competitie mag hervatten. In Spanje moeten nog twaalf speelrondes worden afgewerkt.

Eerder zei Tebas 'enorm blij' te zijn met de beslissing van de Spaanse overheid. "Dit is het resultaat van het geweldige werk van alle clubs, spelers, betrokken makelaars en coaches. Het is belangrijk dat we de gezondheidsvoorschriften blijven volgen, om de uitbraak van pandemie tegen te blijven gaan. We kunnen niet genoeg op onze hoede blijven", zei de La Liga-baas, die niet blij zal zijn met de uitglijder van Luuk de Jong en zijn teamgenoten.

Groepstraining
Vanaf maandag mogen La Liga-clubs met maximaal veertien spelers trainen. Vanaf 1 juni mag er met het hele team getraind worden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020