Erkin haalt uit naar De Boer: "Hij verpestte mijn dromen"

Erkin haalt uit naar De Boer: "Hij verpestte mijn dromen"

24 mei 2020 – Caner Erkin kijkt met weinig plezier terug op zijn korte samenwerking met Frank de Boer bij Inter. De Turkse verdediger streek in de zomer van 2016 neer in Milaan, maar kwam niet voor in de plannen van de Nederlandse trainer. Zonder zijn debuut te hebben gemaakt, werd Erkin nog diezelfde zomer verhuurd aan Besiktas. Bij die club speelt hij nog altijd."Ik dacht een grote stap in mijn carrière te maken, dat ik regelmatig zou spelen, prijzen zou winnen en de harten van de Inter-fans zou veroveren", begint Erkin tegenover FCInterNews.it. "Ik wilde Inter niet verlaten, zelfs niet toen Roberto Mancini de club verliet. Maar Frank de Boer zijn houding tegenover mij was verschrikkelijk. Hij negeerde me alsof ik een tiener was die vanuit de jeugdacademie promotie maakte. Het was onaanvaardbaar."

"De manier waarop De Boer mij behandelde, was totaal respectloos. Hij heeft met zijn houding mijn carrière een andere wending gegeven. Ik heb nooit begrepen waarom hij me zo behandelde. Vanaf de dag dat hij voet zette in Milaan kwam ik niet voor in zijn plannen. Hij hield me buiten de selectie bij de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding en ik moest apart van de groep trainen. Ik denk dat hij me probeerde te manipuleren, zodat ik gefrustreerd zou raken en zou vertrekken. Ik kan het niet verklaren."

De Boer werd in november ontslagen door Inter. Na 85 dagen zette de Italiaanse club hem op straat. "Iedereen wist wat voor persoon De Boer is, daarom kan ik nog steeds niet begrijpen hoe hij het heeft kunnen schoppen tot trainer van een club als Inter", aldus Erkin, die zich kan vinden in de kritiek die Jonathan Biabiany eerder uitte op De Boer. "Ik ben het met hem eens dat hij de slechtste trainer in de geschiedenis van Inter is. Het is vreselijk dat mijn dromen zijn verpest door een man die het maar twee en een halve maand heeft volgehouden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020