Pastoor hervat competitie: "Er is veel te winnen en te verliezen"

Pastoor hervat competitie: "Er is veel te winnen en te verliezen"

24 mei 2020 – In navolging van de Duitse Bundesliga hervat begin juni ook de Oostenrijkse Bundesliga. Met SCR Altach bereidt Alex Pastoor zich voor de op de herstart van de competitie. Het belooft een spannende periode te worden, want de club van de Nederlandse trainer kan nog degraderen, maar ook een Europees ticket veroveren."We gaan in ruim een maand tijd tien wedstrijden spelen in een poule van zes. Er is veel te winnen en te verliezen voor ons en de verschillen zijn minimaal", vertelt Pastoor aan De Telegraaf. In de degradatiepoule degradeert de club die als laatste eindigt naar het tweede Oostenrijkse niveau. De nummers één en twee van de mini-competitie stromen door naar de play-offs voor een Europees ticket.

Dat Altach in een kort tijdsbestek veel wedstrijden moet spelen, levert logistieke problemen op. "Omdat we door de dichte grenzen nu niet over Duitsland kunnen gaan, is het ongeveer negen uur met de bus naar die clubs. Met zo'n dubbel programma zou je bijna alleen maar in de bus zitten, zodat we nu de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn om erheen te vliegen. Maar normaal gebruiken we vliegvelden in Zwitserland of Duitsland. Het is een puzzel met duizend stukjes met alleen Dalmatiërs erop. Ga er maar aan staan."

Begrip heeft Pastoor wel voor de beslissing om de competitie te hervatten. "Sommige clubs móésten doorgaan, omdat ze anders om zouden vallen. Alleen koploper LASK Linz wilde direct stoppen, maar daarin stonden ze alleen. Er wordt van alles gedaan om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten. Zo zijn we al meerdere keren getest en gaat dat voor elke wedstrijd herhaald worden. Maar wat je ook verzint, honderd procent uitsluiten dat er iets gebeurt, kun je niet. Ik denk wel dat het verantwoord is om te gaan voetballen als iedereen zich aan de voorschriften houdt."

Lees ookOostenrijkse Bundesliga wordt hervat: dit staat er nog op het spel

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020